Fitform RCPM - bewegend zitten

Vorige Artikel 4 van 11 Volgende

Fitform RCPM - bewegend zitten

In een Fitform-fauteuil of sta op stoel met RCPM kunt u heerlijk zitten zonder rugpijn!

De meeste mensen hebben vooral last van hun rug als ze zitten. Wie beweegt (bijvoorbeeld fietsen of lopen) heeft meestal veel minder klachten. Fitform is er als eerste in Nederland in geslaagd om de voordelen van bewegen en rusten te combineren in comfortabele fauteuils. Dit is gelukt met behulp van de technische toepassing RCPM. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Pijnvermindering
De RCPM-beweging stimuleert de stofwisseling in de tussenwervelschijven, die hierdoor sterker worden. De beweging van de wervelkolom zorgt ervoor dat rugklachten verminderen of zelfs voorkomen kunnen worden.
Ook zwellingen van voeten en onderbenen, veroorzaakt door langdurig zitten, nemen af met RCPM. U kunt heerlijk ontspannen en vol energie weer opstaan.
Let op: bij rugklachten als gevolg van bekkeninstabiliteit of een gebroken wervel, is RCPM niet aan te raden.

RCPM Techniek
RCPM staat voor 'Rotary Continuous Passive Motion'. Dit betekent roterende, voortdurende, passieve beweging. De zitting van een RCPM-fauteuil maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen (0,8 graden naar rechts en naar links), terwijl de rugleuning stilstaat. U voelt hier zelf nagenoeg niets van en de beweging maakt slechts zeer weinig geluid.

De roterende beweging wordt veroorzaakt door een kleine elektromotor die in de zitting is ingebouwd. Zodra u op de stoel gaat zitten, starten de draaibewegingen. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.

De RCPM is leverbaar op de fitform stoelen voor € 599,00

Wilt u een gratis zitadvies op maat. Bel naar 0572 - 363235 of mail naar zorgwinkelsalland.nl. Een afspraak maken kan ook buiten onze openingstijden. 

© 2009 - 2021 Zorgwinkel Salland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel